sâmbătă, 13 martie 2010

Anticrista, atentia la mine!

Astazi, ca de alte mii de ori, te-as fi putut acuza ca furi stiri din Bistriteanul, conform Codului Penal inventat de tine. Paragraful unde se precizeaza ca o informatie luata dintr-un alt ziar se numeste furt de stire. Noi am dat primii stirea cu moartea lui Sighiartau, tu scriai comentarii cand ai mei lucrau la stire. Dupa o ora ai pus si tu stirea. Deci, ne-am lamurit cine Afla primul!
Spre deosebire de tine si spre suprinderea ta, nu o sa strig ca ai furat stirea. Cum n-am strigat nici pana acum. Pentru ca nu mi se pare ca a prelua o informatie este un furt! Furt e atunci cand ai luat stirea cuvant cu cuvant si nu citezi sursa. Daca preiei informatia, din punctul meu de vedere nu e furt.
O stire, imediat dupa publicare este PUBLICA. Deci, bunul tuturor. Pentru stiri in exclusivitate poti sa-ti faci un ziar, un radio sau un tv numai pentru tine si numai tu cu neamurile sa-l accesezi/asculti/privesti. Daca ai ales un canal de comunicare public, atunci informatia data e bunul tuturor celor care o primesc.
E ca si cum primul ziarist care va afla ca a murit Iliescu are dreptul sa dea stirea, iar restul nu mai pot scrie sau zice nimic. Pot verifica informatia, pot lua declaratii suplimentare si vor redacta textul cum ii duce capul.
Trist e ca aceste detalii, cine a dat primul, cine al doilea, nu-i intereseaza pe cititori. Ei vor cat mai multe detalii dupa. Si le cauta peste tot, pe toate canalele media agreate de ei.
Sper sa fi inteles. Am facut aceste lamuriri pentru ca tot urli in stanga si in dreapta ca toti iti furam stirile, desi, dupa Codul tau Penal, tu furi de la toti.
Asa ca...ciocu mic si joc de glezne!

vineri, 12 martie 2010

Mi-e o greata de ma doare...

Am ajuns si la asta. Sa ne batem ca orbii pe strada...Ma asteptam la astfel de scene. Am mai vazut atacuri violente de-ale Anticristei, asa cum v-am mai povestit. Doar ca atunci a fost intr-o redactie. Nu ne-a vazut nici dracu. Acuma ne-am batut pe strada, ca sa intram in istoria presei. Cand am auzit, nu-mi venea sa cred. Mi-am dat seama ca nu am cum sa-mi apar reporterii de ea...Trist...Noi care ar trebui sa combatem violenta cu toate cuvintele din lume, am ajuns sa o folosim si, mai grav, sa fim victimele agresiunii unui jurnalist.
Mi s-a lasat o greata si o lehamite de ma doare...
Incredibil...Un spectacol de prost gust cum numai ea putea sa ofere. Noi, obligati de imprejurari, am intrat in joc...Nu pot sta sa-mi bata oamenii pe strada...Este prea de tot...
Injura-ma, fa-ma in toate felurile, dar pana la violenta fizica asupra colegilor mei. Este o limita in tot si in toate...
In continuare imi pare rau ca nu are un prieten adevarat care sa-i spuna cat de mult greseste. Putinii care-i are ii dau credit si o intarata sa continue circul. Ca doar ea e desteapta si e singura pe lume, de aia e asa invidiata...
Vai de cei saraci cu duhul...Atat mai pot sa mai zic...Si ca mi-e greata...de ma doare...