sâmbătă, 6 februarie 2010

Numai membrii acestui blog pot posta comentarii

Am restrictionat comentariile din cauza unui comentator obsedat de persoana mea. Nu stiu cine este...desi folosea niste apelative care o caracterizeaza. Accept criticile cu mare placere si faceti-va membri daca vreti sa puneti comentarii.

miercuri, 3 februarie 2010

Formele fara fond: Anticrista, de unde pana unde un mare jurnalist?!

Cine a numit-o pe Anticrista mare ziarist? Sau s-a autointitulat ?! Hai sa vedem ce face ea mai deosebit decat alti ziaristi. Anticrista scrie stiri pentru cei la care lucreaza. Fata de altii, aia mai mici si mai prosti, ea trebuie sa umfle stiri si sa le schimbe intentionat pentru a vinde stirile. Speculeaza sau infloreste pentru a-i fi luata stirea, adica cumparata, pentru ca Bistrita-Nasaud nu este un judet in care se intampla foarte multe si demne de luat in seama de un flux de stiri sau de un ziar national, tv, ce-o fi. Toata lumea stie ca ea umfla stirile, fiecare a vazut cel putin o data in viata acest lucru. Cu ce e ea mai deosebita decat restul care scriu stiri?! Cu atitudinea obraznica si mincinoasa. Si-a creat o aura de cea mai mare ziarista si i-a facut pe toti sa creda asta, strigand tot timpul ca restul sunt prosti, ca ea ce e cel mai mare ziarist in viata de pe la noi, ea e singura care face teren si singura care face stiri. Restul nu exista. Mai e deosebita ca urla si jigneste pe toata lumea, colegi, oameni cu care intra in contact, iar la conferintele de presa are de grija sa nu rateze ocazia de a se da in stamba. Sunt jurnalisti foarte buni in Bistrita care stiu sa puna o intrebare incomoda pe un ton frumos. Nu e cazul ei si de aia a ajuns mare ziarista: striga mai tare ca toti si cum naiba sa nu iasa in evidenta cand toti te remarca daca urli ca disperata.
Toti incearca sa o evite si vorbesc frumos cu ea pe pricipiul "mai bine prieten, decat dusman", dar pe la spate toti hlizesc sau se crucesc de hidosenia caracterului.
Eu nu o urasc, asa cum vrea ea sa creada. Nu cunosc sentimentul asta. Iar cei care ma cunosc, stiu asta. Nu m-ar fi ajutat Dumnezeu sa fac atatea daca eram plina de ura. Cat despre ea, mi-e doar mila de ea. Mi-e mila ca n-are pe cineva apropiat care s-o traga de maneca si sa-i zica: calmeaza-te, nu te uraste nimeni, ti se pare tie...
Eu am sa cam incetez cu textele la adresa ei. Mi se pare ca am depasit limita si e deja penibil. Stiu ca savurati aceste texte ca o ciocolata interzisa. Nu voi mai scrie altele pentru ca nu-i voi mai citi blogul, oricine m-ar suna. Poate sa zica ce vrea, chiar am altele mai bune de facut decat sa-mi pierd timpul cu ea. Scrie ce vrei, oricum scrisul arata cine esti...Cine nu ma crede ca-i asa, astept ca timpul sa-i dovedeasca...
Oricum, sa va fereasca Dumnezeu de asa o fiinta...Pastrati distanta ca veti fi mai linistiti. Mie mi-a mancat in ultimele zile cateva ore din viata si chiar nu o sa-mi mai pierd timpul cu ea...Mai bine ma joc cu copiii sau cu pisicile si cainii mei.
Ramaneti sa urmariti blogul ca veti vedea niste texte faine, demne de un ziarist adevarat.

Imi pare rau ca a sters Anticrista un text

Aseara a scris Anticrista al miilea text la adresa mea. Textul era foarte interesant, imi pare foooarte rau ca l-a sters ca va puteati da seama de un motiv foarte important care ii alimenteaza ura si veninul. In textul in cauza, m-a facut in toate felurile ca am indraznit sa-i multumesc lui Dreptate ca m-a invatat o meserie, punand accent pe cuvantul SLUGA, ca asa ar trebui sa ma adresez eu lui Dreptate, umila dvs. sluga. Inca n-a venit vremea sa invat eu formule de adresare de la Anticrista. Dar, altceva a scris acolo... Ceva foooarte interesant si dintr-o ura proletara in forma pura. Ca pe mine m-a angajat Dreptate ca nu stiu ce nu facea tata cu chioscurile si asa n-aveam bani sa stam in VILOC =))
Si acuma, sa va deapan amintiri din Mesagerul. Intr-o zi, prin 98-99, m-am intalnit pe strada cu Linca, Aluas si Cristiana. Toti erau in masina lui Linca. S-au oferit sa ma duca pana acasa. Eu nu spusesem nimanui, niciodata, unde stau. Merg acasa, nu la bloc sau la casa. Cand am ajuns in fata casei mele, au inceput mistourile si hlizelile noastre cu ce casa au ai mei. Dintr-o data, Anticrista a coborat din masina, a facut stanga imprejur si bolborosind ceva de genu "bine ca altii au...", a luat-o la pas alert in directia opusa. Toti am ramas interzisi si nu intelegeam ce s-a intamplat. S-a dus dracului si voiosenia noastra, si invitatia la cafea...
Acuma, io v-am povestit asta si voi trageti ce concluzii vreti.
Eu mai adaug doar atat. Casa in care stau e a parintilor mei, facuta dupa o viata de munca. Nu am nicio vina ca m-am nascut cu asa parinti minunati, care nu si-au baut banii si au facut totul sa ne asigure un trai decent si un acoperis deasupra capului. Nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat parinti muncitori si harnici, care de 20 de ani nu au avut nici macar un concediu. Si nu ma simt nici vinovata pentru asta, sunt chiar mandra de ceea ce au realizat...

Vreau sa vina varaaaaaaa









Ma uitam printre fotografiile mele si am dat peste cele facute in august, pe coclauri. Credeti-ma, nici nu stiti ce judet frumos avem. Suuuperb!!! Mi-am umplut sufletul de incantare privindu-le din nou si VREAU SA VINA VARA! S-o tai pe dealuri! Ia uitati-va la cateva poze cu gasca de off-road. Sa va spun cum se face: se ia gasca de la SO-MOTO-RACING, se fac cumparaturi la UNICARM si de acolo, o zi, doua, pe dealuri! Seara, mancare la ceaun. Dimineata, papa cu carnati si legume la ceaun! Noaptea, prietenul Misu face de paza sa nu vina ursul peste noi in cort. El zice ca nu-i place sa stea in cort si mai bine doarme langa foc! De fapt, ii e frica de urs :)) Intr-o noapte au venit niste cai sa pasca langa noi si Misu a crezut ca e ursul. A incercat sa fuga si era infasat in sac. Va inchipuiti ce-a urmat... =))
Somodean e generalul nostru. Ne da 15 minute, cu indulgenta, sa intindem corturile, ne cearta cand din truse ne lipseste cate ceva si are de grija sa regretam ca am uitat lucrul acela atat de important acasa. In plus, intotdeauna ne "pedepseste" cu cate un traseu suficient de greu incat sa ne intrebam daca mai stie drumul si ce sanse sunt sa mai ajungem acasa.
Dupa 2 zile pe munti va asigur ca aveti praf si in suflet, dar e atat de relaxant ca iti doresti iar sa treaca saptamana si sa o tai din nou in salbaticia unde nu sunt stiri si talkshow-uri.
Cui vrea sa incerce, oricand e un loc liber...E nevoie doar de mult curaj sa-ti asumi rolul de copilot!

marți, 2 februarie 2010

Profa de jurnalism

Acuma vad ca Anticrista ne da explicatii ca ce face ea nu e un blog e de fapt un post unde ne face ea control...N-ai vrea sa treci tu pe la control?! De cand si pana unde iti permiti tu sa ne judeci si cand dracu te-ai specializat in jurnalism?! Mi se pare paradoxal sa toci toti colegii de presa ca, normal, tu esti cea mai buna de pe terra (cum dracu nu ai luat inca premiul Pulitzer?!), iar in acelasi timp sa ne plangem ca nu sunt oameni pe care sa-i angajam in redactii. Hai sa-i ajutam pe tineri sa invete ca sa aiba cine sa ne inlocuiasca daca ne calca masina...Ne plangem ca nu sunt ziaristi, dar si celor care incearca sa invete le dam in cap...
Apropo, e rusinos si penibil sa-i tot ataci pe cei de la Realitatea. In locul tau mi-ar fi rusine. Scoti tot felul de rahaturi de pe vremea cand mancai o paine din banii lor, cum ar fi ca au ramas datori la Coroana de la bairamul de deschidere sau criticile aduse lui Tatulici. Pai tu ai fost un garant moral ca nu vor lua teapa, si acuma urli tu ca aia nu au platit si ca Tatulici si Raduleasca nu i-au ajutat pe copiii aia?! Taci din gura si fa scandal la Realitatea pana platesc aia ce au mancat si dau ce au promis copiilor pe care i-ai dus la Bucuresti...Cat despre copiii de la Realitatea TV Bistrita, mie nu mi se par asa monstri. Mai au de invatat, dar eu i-as credita cu rabdare, ca si altii au avut rabdare cu noi.
Apropo, as vrea sa vad pe blogul tau un singur text, unul singur, in care sa analizezi oamenii politici, de exemplu. De ce nu te legi de ei cu virulenta cu care te iei de cei din presa?! Inteleg ca de la astia mai mici si mai prosti, ca noi, nu capeti ANL-uri si nici functii de membru prin comitete de la care sa mulgi si tu niste banisori. Macar un text ai putea sa scrii, de dragul deontologiei care te caracterizeaza...Aaaa, si ca sa intri in istoria presei locale :)))

Pasiunea Anticristei: Claudia ANDRON

Noh, acuma ce sa zic, am ajuns mare vedeta :)). Cea mai mare jurnalista din tara, cred ca si de pe terra, a facut o pasiune pentru mine. Astazi, doua texte cu dedicatie pentru mine. Sunt magulita...
Si acuma sa-ti dau raspunsul la ce ai scris astazi. Nu sunt perfecta. Gresesc. Si foarte mult. Mai ales fata de copiii mei si de familia mea. Am rabdare sa zambesc si sa vorbesc cu toti, cat e ziua de lunga, si cand ajung acasa sunt prea obosita sa raspund macar la zambetul ingerasilor mei. I-am lasat in grija mamei mele ca sa fac un ziar liber, asa cum il visam...Si l-am croit exact dupa visul meu...E marea mea bucurie profesionala...Paradoxul: mi-am dorit un ziar in care sa scriu cum am invatat eu si, culmea, nu mai am timp sa scriu.
Vreau sa lamurim acum cum am ajuns la Mesagerul. Lenuta, secretara ziarului, imi era vecina. Si m-a intrebat daca nu as vrea sa scriu la ziarul unde lucra ea ca era nevoie de reporteri. M-am dus la un interviu la Dreptate, directorul ziarului, si omul m-a creditat, si-i multumesc si astazi, iar astfel am ajuns jurnalist. De la Dreptate am invatat foarte multe despre meseria de jurnalist. Cum sa scriu, cum sa fiu atenta la cuvinte, sa nu ma intorc dintr-un loc cu o singura stire, geografia judetului:)), sa fiu atenta sa nu-mi scape litere, disciplina unei redactii...As avea cate ceva sa-i reprosez si lui, dar, dintr-un imens respect care i-l port, o sa vorbesc toata viata frumos de el. Dintr-un simplu motiv: m-a invatat o meserie pe care o iubesc foarte mult. Daca maine n-as mai avea ziarul, firma, as putea sa-mi cresc copiii din meseria invatata de la el.
De ce nu am invatat de la tine jurnalismul?
Simplu. Pentru ca erai isterica tot timpul, aveai cu totul alte preocupari decat calitatea textelor jurnalistice din redactie si a subiectelor...Daca nu era Dreptate, din cauza ta si a caracterului tau infect, plecam de vreo cateva ori de la Mesagerul. Scuze, dar eu nu pot lucra cu jeguri umane.

Sa lamurim treaba cu concurenta

Am promis ca o sa incep sa dezmint toate afirmatiile pline de otrava ale Anticristei. Sunt atat de multe ca ar trebui sa scriu de 3 ori pe zi sa le dezmint toate. Astazi vreau sa lamurim cum stam cu concurenta, ca se tot plange ca noi avem ceva cu ea din cauza ca suntem concurenti pe piata media. Ti-am mai spus-o ultima data din viata mea cand am vorbit cu tine: nu poti sa alergi de unul singur si sa ai pretentia ca esti cel mai bun. De aceea s-au facut competitiile, unde se inscrie cine vrea si castiga cel mai bun. Hai sa ne uitam pe Trafic.ro si sa vedem ce zic cifrele si ce concurenta demna de luat in seama este cineva cu un trafic mediu de 6 ori mai mic ca al ziarului meu. Recunosc, singurii pe care sunt cu ochii ca pe butelie sunt cei de la citynews pentru ca avem un trafic foarte apropiat pe plan local, dar si Mesagerul. Pe tine am sa te urmaresc si am sa te iau in seama cand o sa-mi sufli in ceafa. Pana atunci mai e de munca...
Ti-am oferit sansa sa scrii in Bistriteanul.ro pentru ca lucrand in presa nationala nu aveai un loc sa te exprimi la nivel local. Ti-am oferit si bani, dar i-ai refuzat spunad ca le vei face niste chestii copilasilor de care ai grija. Deci, nu te mai plange ca nu ti-am oferit bani pentru textele publicate in ziarul nostru ca stii prea bine ca nu este asa. Alta minciuna sfruntata...
Si, ca sa inteleaga toata lumea de ce sari asa la gatul meu si al celor de la Citynews.ro, am sa explic strategia. Una O-tv-ista: fa scandal ca poporu vrea circ si daca reactioneaza si aia, profitand de notorietatea lor, o sa afle lumea si de tine.

FOARTE IMPORTANT:

Vreau sa-mi cer scuze tuturor celor care citesc acest blog vizavi de aceste texte absolut jenante pentru niste oameni educati. Credeti-ma, nu sunt adepta scandalului, pe principiul ca in timpul in care scriu un astfel de text pot sa fac 10 lucruri mai bune. Doar ca, dupa aproape un an de atacuri am cedat nervos. Puneti-va in situatia mea si atunci o sa ma intelegeti si, poate, scuza. Oricum, ceea ce nu stiu multi e ca sunt o luptatoare de gherila. Si am sa duc lupta asta cat timp va fi nevoie.
Nu permit nimanui sa-si bata joc de munca mea, de sacrificiile mele. Am tot crezut ca daca esti mai destept si cedezi, e ok. Dar nu e asa, cel putin nu in acest caz.
Cat despre blogul Anticristei, mi se pare absolut jenant sa-ti faci un loc de scuipat si de injurat colegii. Si patologic. Si ce nu si-a dat seama Anticrista este ca toti rad in barba de nebunia ei si savureaza circul ieftin. Ca un jurnalist puternic si guru al presei locale - cum se pretinde, cred ca altele sunt subiectele care trebuie abordate pe un blog.